Astrid Tijssen-Brokking

Rijndijk 85
2394 AD Hazerswoude Rijndijk
info@treetjehoger.nl

071-5412174
06-29544479


Welkom

Remedial teaching

Astrid Tijssen-Brokking

Werkwijze

Aan het werk

Tarieven

Contact

             ASTRID TIJSSEN-BROKKING
   

Vanaf 1981 tot en met 2007 ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs in diverse functies. Voordat ik mijn diploma volledig bevoegd onderwijzer haalde, heb ik de “oude” opleiding voor kleuterleidsters gevolgd, waarbij ik goed heb leren kijken naar wat kinderen nodig hebben. Doordat ik in alle klassen van de basisschool heb lesgegeven, heb ik goed zicht gekregen op de doorgaande lijn. Van 2003 tot 2008 ben ik werkzaam geweest bij een psychologisch/ orthopedagogisch bureau als remedial teacher. 

In 2003 heb ik mijn post HBO opleiding voor Remedial Teaching Primair Onderwijs afgerond.

In juni 2007 heb ik de Master opleiding Special Educational Needs (Master SEN) leerroute dyslexie gehaald en mag mij daarom dyslexiespecialist noemen.
Mijn belangstelling voor dyslexie komt o.a doordat ik moeder van twee dyslectische kinderen ben en dus een ervaringsdeskundige ouder ben.

Daarna heb ik diverse korte cursussen gedaan, waaronder FIK2 (fonologie, intelligentie, kennisverwerving, toepassen van kennis en werkhouding), Met Sprongen Vooruit (rekenen) zowel midden- als bovenbouw, Dyslexie - ICT expert, dyslexiebehandelaar Onderwijszorg Nederland en Taal in blokjes (F&L methode).

Ik ben lid van de LBRT (Landelijke beroepsvereniging Remedial Teachers).